Guineu voladora de l'India

Gir National Park and Wildlife Sanctuary, Sasan Gir

Les guineus voladores són ratpenats d'uns 30 cm i un pes de 800 gr. El pèl és molt vermellós i la seva cara, fosca, recorda molt una guineu.

En un gran arbre Ficus bengalensis, trobem més d'un centenar d'individus penjats a les branques durant el dia. Es cobreixen el cap amb les membranes, però no paren quiets, surten fent una petita voladissa, s'aturen en un altre punt de l'arbre, descansen, ara criden uns, ara criden altres...

Al capvespre els animals estan inquiets però no comencen a sortir fins que el sol ja s'ha post i tot la sortida dura una bona estona fins que ja no en queda cap. Visitaran durant la nit les zones conreuades.

Nom científic

Pteropus_giganteus