Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Ropit

El Ropit, com es coneix el Pit-roig a les Balears, es un ocell abundant a l'hivern a les Illes, i recent nidificant a Mallorca i també Menorca.

A l'hivern, boscos, garrigues, uastrars, fins i tot a zones humides, son l'amfiteatre perfecte per escoltar el seu cant i les seves crides tan conegudes, els "pt pt pt", i els "tsiiii" molt aguts que enganyen a aquell que les sent i mira de trobar els petits ocells rabassuts amagats en la vegetació.

Trobareu el cant del Ropit i d'altres ocells de les Balears en el CD que complementa el llibre de Joan Mayol ELS AUCELLS DE LES BALEARS, Ed. Moll

Nom científic

Erithacus rubecula

Fitxa tècnica

Les tres gravacions que podeu escoltar aquí son fetes a l'hivern, quan és especialment abundant a les illes; no és doncs el cant de primavera.

Realitzades en un mes de desembre, en primer lloc s'escolta el cant d'hivern, gravat en zona de prats de s'Albufera. En la segona gravació s'escolta la popular crida "pt pt pt" que fa un exemplar gravat de ben a prop; en la tercera gravació s'escolten crides i cants de diversos exemplars al llarg del Camí des Llobets (de Llucmajor a Sa Ràpita), en una matinada boirosa entre conreus, bosquetons i murets de pedra.