Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Les cigales del capvespre al bosc tropical

Al tròpic es fa de nit molt depressa. Com si es tractés d'un senyal, comencen a cantar les cigales, unes espècies diferents de les que hem escoltat al matí o a les hores centrals i mes caloroses del dia.

Les cigales són autèntics protagonistes del paisatge sonor del bosc tropical. Cada espècie té un patró diferent que la identifica: tons, timbres, intensitat del senyal acústic molt divers, seqüències de cant des de uns pocs segons fins a minuts, intèrvals de silenci regulars, irregulars. Però a més, el periode d'activitat també varia i després d'uns quants dies de caminar per aquests boscos, gairebé es podria saber l'hora del dia amb el cant de les cigales del moment.

Aviat es farà de nit, fosca, negra i sonora i les cigales deixaran el protagonisme a altres espècies animals.

Nom científic

Hi ha unes 80 espècies de cigales a Sabah. Les més grans són del génere Megapomponia.

Pomponia imperatoria, Dunbubia vaginata, altres sp

Fitxa tècnica

gravadora SM4 stereo de Wildlife Acoustics, fitxers wav 48/24b. Gravació continua 24 hores. Mostra d'un fragment de 30 minuts. Maliau Conservation Area

Les diferents espècies de cigales semblen disputar-se o repartir-se l'espai sonor: tons, timbres, ritmes, durades, silencis, cada espècie el seu patró, per tal de fer arribar el seu missatge, per identificar-se específicament enmig del brogit.