Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Ambient al riu Kinabagantan

A la tarda, naveguem suaument prop de les vores del riu Kinabagantan, on hem pogut gravar d'aprop grups de macacos menjacrancs i de nassuts, hem observat algun orangutan mascle descansant o menjant dalt d'un arbre d'esquenes al riu, ignorant l'incessant tràfec de barques carregades de turistes, amunt i avall, cercant els (pocs) elefants que habiten a les vores.

Hi ha poca llum i la identificació dels ocells es fa difícil. Escoltem un parrupeig greu de colom (Dúcula) i un cant greu d'unes poques notes repetides, probablement de cucal gros. També altres cants i crides més agudes que de moment no identifico. Entre aquests sons suau, algunes crides de macacos. Escoltem també granotes, corbs, barbut (tu-kuk tu-kuk...)

Nom científic

Colom imperial verd, Dúcula verde, Green imperial pigeon: Ducula aenea           https://www.xeno-canto.org/508456

Barbut verd d'orelles negres, Barbudo variableBlue-eared Barbet: Psilopogon duvaucelli

Cucal gros, Cucal chino, Greater Coucal: Centropus sinensis

Macaco menjacrans: Macaca fascicularis

Fitxa tècnica

Gravadora Sound Devices 722 i parella de micròfons Senheisser 8040