Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Dins per Dalt

23-02-2022
Audicions
Col·laboracions

DINS PER DALT. Una actuació sonora en paral·lel a la intervenció DINS PER DINS

En l’obra de vídeo i fotografia DINS PER DINS de Francesca Llopis amb so de Barbara Held, apareixen unes ombres, un conjunt ambigu i il·limitat de figures entre taques i presències, que acaronen amb el moviment i el cos, l’arquitectura de la casa, a voltes misteriós, a voltes humorístic, i sempre poètic...

En relació amb DINS PER DINS, convidem a la biòloga Eloïsa Matheu a parlar de la seva pràctica com a audio-naturalista. Científics i artistes sonors coincidim en processos d’escolta profunda per a penetrar el so del món, i contribuir a una nova ètica d’interconnexió de tot el planeta.

A l’actuació sonora DINS PER DALT, la Ricarda i el seu entorn natural al delta de Llobregat són el punt central d’un relat sonor sobre la migració dels ocells, un viatge extraordinari entre terres del nord d’Europa i el nord d’Àfrica, articulat amb gravacions de camp d’Eloïsa Matheu. Els sons de la natura descriuen i reflecteixen tant els ecosistemes com els problemàtiques amb què s’enfronten els ocells durant el llarg i perillós viatge. Seguidament, Barbara Held farà una performance de l’obra per a flauta “Pausa: Nit”, composada amb la col·laboració d’Eloïsa Matheu per a un concert a l’aire lliure a finals d’estiu de 2021 al Museu Vostell, Malpartida de Cáceres.

Intervenen:

  • Eloisa Matheu, biòloga
  • Barbara Held, flauta
  • Francesca Llopis, artista visual
  • Josep Aymi, audio software 
  • Ferran Conangla, so

Sala de la Cúpula, MNAC

Parc de Montjuïc, Barcelona