Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Taller per conèixer els ocells pel seu cant

22-04-2023
Tallers

El Centre Excursionista de Caldes de Montbui organitza un any mes una sortida per escoltar els sons de la natura i aprendre a distingir els ocells pels seus cants.

Una sortida pel PN de la Serra de Collserola, seguint el camí de Can Catà des de Cerdanyola. I gaudim escoltant una bona quantitat d'espècies.

Iniciem l'itinerari amb 3 rossinyols cantant intensament defensant els límits dels seus territoris. Per començar, no està mal! Al desconcert inicial segueix una estona de concentració, d'escolta amb atenció: notes, melodies, tons, timbres... "la masovera te el cul tou tou tou tou, oi que si!!" (ho diu en Mn Cinto Verdaguer). Mes enllà ja dins el bosc, trobem mallerenga blava, molt actives, mallerenga carbonera (sense pa, sense vi), mallerenga petita (pi-tié pi-tié), mosquiter pàl·lid. No escoltem els picots garsers, tampoc el colltort, però gaudim una bona estona del renill d'un picot verd de molt a prop. Un gaig fent miols que recorden un aligot comú, pica-soques blau, tord comú, tallarol de casquet, cargolet i finalment, apareix el cant potent i musical del leiòtrix bec-roig o també anomentat rossinyol del Japó (tot i que no es un rossinyol ni viu al Japó sinó als boscos de coníferes d'alta muntanya de l'est de l'Himàlaia). Altres espècies com pit-roig, pinsà, gafarró, raspinell o mallerenga cuallarga van passar discretament.

Un matí ple de coneixements compartits gaudint de la natura, tot i la presència de molts visitants a peu o en bicicleta. Gràcies amics de CECMO!

Clicant les pistes escoltareu el cant del rossinyol i del cargolet.