Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Un relato sonoro por paisajes de África

27-04-2024
Cinema
Audicions

III Festival INDOMITUS de aventura, naturaleza y conservación

En el marc del festival, una audició de paisatges sonors de diferents indrets de l'Àfrica visitats des dels anys 1990 fins a l'actualitat: el desert de Marroc, la selva tropical de Camerún, la sabana de Masai Mara a Kenya i Tanzània i el litoral atlàntic de badies i aigües poc profundes del Banc d'Arguin a Mauritània. I un homenatge als pobles Baka, Berebers, Imrraguen i Maásai, tots ells ben indomitus.

Tot i tractar-se d'un festival que te lloc en els Cinemes Girona de Barcelona i que les presentacions son pel·lícules amb grans dosi d'aventura i espectaculars imatges, la meva presentació es essencialment sonora, una proposta per descobrir la natura amb l'exercici de l'escolta. Deixar volar la imaginació, potser els records, les emocions, per deixar-se sorprendre. Molt atrevida la gent d'Indomitus per programar una ponència sonora, força allunyada dels impressionants videos d'aquest festival

Però també hi ha imatges, les del so en forma d'espectrograma o sonograma, que permet seguir de manera molt intuitiva les evolucions del paisatge sonor.

Em diuen els assistents que "Ha estat una experiència molt agradable i enriquidora. El lloc, els Cinemes Girona, tot un luxe amb un so perfecte. També va ser encertadíssima la fórmula de concerts curts i la focalització en el relat de paisatges sonors africans, del mar a la selva passant per deserts i sabanes"