Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Vida Verda a Ràdio 4

07-09-2023
Ràdio, TV

Els sons de la vida

Un llibre que m'ha semblat extraordinari: The Sounds of Life, de Karen Bakker. El vaig llegir aquesta primavera amb molt deteniment perquè en José Luis Copete em va demanar fer una ressenya per a la secció bibliogràfica de la Revista Ardeola de SEO Birdlife.
Llegint aquest llibre he aprés aspectes desconeguts i sorprenents que posen de manifest la importància i complexitat de la comunicació acústica d'animals i fins i tot plantes, en definitiva de la Vida. I cóm les noves tecnologies ens acosten a aquest món fascinant i poden esdevenir una eina per a la conservació.

també, Sequera i DANA i Liternatura 2023

En clau d'Emergència Climàtica analitzem l'abast de la sequera d'aquest estiu i la irrupció de la DANA intensa amb el científic Robert Savé i Dídac Navarro de la Plataforma Aigua és Vida.

La biòloga Eloisa Matheu parla de la comunicació interespècies i el descobriment del llenguatge animal gràcies a les noves tecnologies de gravació que s'expliquen en el llibre "Els Sons de la Vida" de Karen Bakker.

L'escriptor Gabi Martínez és el director del IIFestival Liternatura que es celebra el 30 de Setembre i 1 d'octubre a la Biblioteca Josep Miracle de Collserola, impulsat també per la seva directora Núria Flo.